Selected:

OnGUARD

12 100 Ft

OnGUARD

12 100 Ft

Az esszenciális olajok külső raktárról elérhetőek Szállítási határidő: 15-20 nap

A doTERRA OnGUARD keveréke biztonságos, természetes módot kínál az immunrendszer és természetes védekezés támogatásához. Fűszeres, energiakeltő és hangulatemelő aromájával a tökéletes keverék, ami egész évben kéznél tartandó

Leírás

 • támogatja az immunrendszer természetes védekező mechanizmusát
 • antioxidáns hatással rendelkezik
 • energiakeltő és hangulatemelő hatást nyújt

Alkotó olajai: vadnarancs, szegfűszeg, fahéj, eukaliptusz, rozmaring

Elsődleges felhasználása:

 • krónikus fáradtság,
 • megfázás
 • nátha
 • influenza
 • hűlés
 • köhögés
 • kellemetlen szájszag
 • fertőzés
 • tüdőgyulladás
 • rüh
 • torokfájás
 • szemölcsök.

Legfőbb előnyei:

 • immunerősítő
 • tisztító
 • fertőtlenítő
 • antioxidáns
 • méregtelenítő
 • energizáló
 • hangulatjavító
 • antibakteriális
 • gombaellenes
 • antiszeptikus

KISZERELÉS: 15 ML

ILLÓOLAJOKRÓL

A tudomány az esszenciális olajok mögött

Az illóolajok esetében  az illékonyság az anyag azon képességére utal, hogy gyorsan megváltoztathatja állapotát. Az illóolajok illékony aromás vegyületek kémiai alkotórészei lehetővé teszik számukra, hogy gyorsan eloszlanak a levegőn. Ez az oka annak, hogy az illóolaj erős aromáját azonnal megtapasztalhatja a palack megnyitásától – még távolról is.

Hogyan működik az illóolaj?

Az illékony aromás vegyületek gyorsan terjednek a levegőben,  az illat akkor tapasztalható, amikor a vegyületek közvetlenül érintkeznek az agy érzékelőivel. Eddig  több mint 3000 illékony aromás vegyületet fedeztek fel, fontos megjegyezni, hogy ezek a vegyületek nagymértékben meghatározzák az egyes illóolajok előnyeit, aromáját és természetét. Az egyedülálló kémiai összetétel miatt minden illóolaj fajtánként változik, akár növényről növényre is. Az illóolajokban található aromás összetevők finom aránya egyedivé teszi, és különleges előnyöket biztosít.

Illóolaj-felhasználás a történelem során

Az esszenciális olajok nem új trend

Míg az illóolajokat új trendként tekintik, a növényi kivonatok és növényi termékek használata mélyen gyökerezik a múlt hagyományaiban. Az ókori civilizációk növényeket használtak, az aromaterápiához, a személyes gondozáshoz, az egészségügyi ellátásokhoz, a vallási szertartásokhoz, a kozmetikai kezelésekhez és az élelmiszer-előkészítéshez

.

Hogyan használták el az őrölt olajokat ókorban?

Az illóolaj-felhasználás nem hóbort, hanem hosszú évek óta hagyományosan a világ civilizációiban kezdődött hagyomány.

 • Egyiptom: az egyiptomiak növényalapú termékeket használtak kozmetikai kezelésekben, ételkészítményekben, temetkezési rituálékban és vallási szertartásokban.
 • Görögország: Az ókori Görögországban a férfiak, mint Homer és Hippokratész, a korai egyiptomi felfedezésekre alapozva kutatták a növények aromás felhasználását.
 • Róma: Az ókori rómaiak gyakran használtak növényi kivonatokat masszázsra, parfümre és illatos fürdőkre.
 • Irán: Középkorban az iráni régióban élő emberek gyakran használtak és forgalmaztak fűszereket vagy gyantákat az illatszerek és az egészség megőrzése érdekében.
 • India: Az Ayurvédikus orvostudomány, az Indiában uralkodó holisztikus gyógyító rendszer, 5000 év alatt fejlődött ki, és aromás és növényi vegyületeket is tartalmaz.
 • Kína: A hagyományos kínai gyakorlatok évszázadok óta magukban foglalják a növényi anyagok használatát a wellness elősegítésére.
 • Franciaország: Rene Gattefosse, egy francia kémikus, az első az aromaterápia kifejezésére, mivel a 19. században alaposan tanulmányozta és kutatta az illóolajokat.

Hogyan készülnek az illóolajok?

Fontos megjegyezni, hogy nem minden illóolaj egyenlő. Az olaj tisztasága a földrajzi elhelyezkedés, a lepárlási módszerek, az időjárás és az egyéb tényezők függvényében változhat. Ráadásul, függetlenül attól, hogy egy növényt milyen módon választanak ki, gondoskodnak és betakarítottak, az illóolaj minősége vagy a desztillációs folyamat során megőrizhető vagy megsemmisíthető. A lepárláshoz szükséges részletekre és pontosságra való figyelem miatt kevésbé egy folyamat inkább  művészeti forma. A lepárlóknak pontosnak kell lenniük, és különös figyelmet kell fordítaniuk a betakarítási módszerekre, a hőmérsékletre, a lepárlás idejére, a felhasznált nyomás mennyiségére stb.

Hogyan válik egy növény illóolajjá?

Az illóolaj előállításának pontos folyamata attól függően változik, hogy milyen típusú növényből származik az olaj. Az alapötlet azonban az, hogy a növények speciális gépeken keresztül speciális desztillációs folyamaton mennek keresztül, hogy az illóolajat elválasszák a növényi részektől. Az illóolaj a növény különböző részein rejlik, gyakran mikroszkopikus mennyiségben. A lepárlás során a gép elválasztja az illóolajat az eredeti növényrészétől. Például a citrusolajok előállításakor a gépeket arra használják, hogy elválasztják az illóolajat a gyümölcshéjtól.

Az esszenciális olajok használata ma

Míg az illóolajokat és növényi kivonatokat évszázadok óta használják, az illóolajok ma is rendelkeznek releváns alkalmazásokkal. Az előrehaladott technológiával a jobb minőség, a hatékonyság és a biztonság, az illóolajok most már könnyebben elérhetők és könnyebben használhatók a mindennapi életben. Bár az illóolajokat gyakran használták a múlt kulturális gyakorlatának és hagyományainak részeként, most egyre növekvő tudományos bizonyítékokkal és kutatásokkal bizonyítottuk az illóolajok napjainkban és korunkban betöltött hatékonyságát és biztonságos természetét.

Illóolajok az egészség javára

Az ókorban az emberek illóolajokat és növényi részeket használtak egészségük és jólétük javítása érdekében. Mivel az illóolajokat alkalmanként meg lehet enyhíteni az alkalmi bőrirritációkat, elősegíteni az egészséges emésztést, támogatni a jó szájápolást, a tiszta légutak érzéseit *, és sok más, már régóta népszerű választás azok számára, akik jó egészséget szeretnének fenntartani.

Az illóolajok különféle előnyöket kínálnak, és minden egyes személy az illóolajok használatát saját maguk tapasztalják. Szerencsére az illóolajok sokfélesége hasznos módot nyújt az egészség megőrzésére, még azok számára is, akiknek sajátos egészségügyi problémáik vannak, különböző egészségügyi előnyöket keresnek, vagy érzékenységet érhetnek el. Az illóolajok használata egészségügyi előnyökhöz népszerűvé vált, mivel lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a tapasztalatokat saját igényeikhez és igényeihez igazítsa, nem pedig általános megoldásra.

Az illóolajok érzelmi előnyei

Egyedülálló kémiai szerkezetekkel minden illóolaj számos előnnyel rendelkezik a felhasználó számára. Néhány illóolaj nyugtató, tonizáló és földelő tulajdonságokkal rendelkezik, míg mások energizáló, felemelő,  vagy megújító tulajdonságúak.

Az illóolaj kémiai kialakítása különleges előnyökkel jár. Egyes illóolajok segítenek a tisztításban, míg mások nyugtató érzést biztosítanak a bőrnek. Az illóolajok aromája kémiai reakciót is hozhat az agyban, emocionális és belső válaszokat okozva.

A szaglás érzése erős, szellemi, fiziológiai és érzelmi reakciókat eredményezhet.

Hogyan kell használni az illóolajokat

Most, hogy tudod, mi az illóolaj, és honnan származik az illóolaj, itt az ideje, hogy megtanuljuk, hogyan kell használni őket. Nem kell szakértőnek lennie, hogy élvezze az illóolajok előnyeit. Mindössze annyit kell tennie, hogy megértsék, hogyan lehet biztonságosan és egyszerűen használni az illóolajokat a napi rutin során

HOGYAN KELL HASZNÁLNI

Hogyan kell használni az illóolajokat


Az esszenciális olajok használata könnyebb, mint gondolnád

Nincs szükség kémiai fokozatra vagy kiterjedt képzésre, hogy hatékonyan tudja használni az illóolajokat. A biztonsági óvintézkedések és az alkalmazási módszerek alapvető megértésével könnyen illeszthető az illóolajok használata a mindennapi életbe.

Ahogy az esszenciális olajokkal kapcsolatos kutatások tovább fejlődnek, jobban megértjük, hogyan kell alkalmazni az olajokat a legjobb eredmény érdekében. A címke utasításainak betartása, az egészségügyi szakemberrel való konzultáció, valamint az illóolajok munkájának megismertetése lehetővé teszi, hogy élvezze az általuk nyújtott előnyök sokféleségét.

Ahogy megtanulod, hogyan kell használni az illóolajokat, valószínűleg az alábbi alkalmazási módok egyikét fogja használni: aromás, helyi vagy belső. Mindezek a módszerek biztonságosak, ha megfelelően használják őket. Az érzelmi és fizikai előnyök széles skálájára egy vagy több alkalmazási módszer használható.

Olvassa el, hogy többet megtudjon a három legnépszerűbb illóolaj-alkalmazási módszerről: aromás, helyi és belső.

Aromás

A szagérzet olyan eszköz, amely erős fiziológiai, mentális és érzelmi válaszokat okozhat. Az illóolajokat gyorsan elnyelik a szag receptorok, amelyek közvetlen kapcsolatban állnak a limbikus rendszerrel a szagló ideg útján. A limbikus rendszer az agy része, amely számos funkciót támogat, beleértve a szagot, az érzelmeket, a viselkedést és a memóriát. Emiatt az illóolajok különösen erős hatással vannak aromás alkalmazással.

Néhány illóolaj felemelő vagy élénkítő hatást vált ki, míg mások nyugtatóbbak. A diffúzió az illóolajok aromatikus alkalmazásának egyik legegyszerűbb módja. A hideg levegőt vagy a vizet használó diffúzorok ideálisak. Az illóolajok aromatikus használata azonban nem igényel speciális diffúziós eszközöket.

Ugyanazokat az egészségügyi előnyöket érheti el, ha egyszerűen csak néhány csepp esszenciális olajat helyez el a tenyerébe.

További aromás felhasználások az illóolajokhoz:

 • Olajjal töltse be a gyapot labdát, és helyezze be a gépjármű szellőzőnyílásait
 • Keverje össze az olajokat egy spray-palackban vízzel és ködgel a bútorok, szőnyeg vagy ágynemű felett
 • Adjunk hozzá olajat egy mosószerhez vagy szárítógéphez
 • Használat háztartási tisztítószerekben

Külsőleg

A helyi alkalmazás nagyon hatékony módszer az illóolajok alkalmazására. Mivel az illóolajok alacsony molekulatömegűek és lipidoldékonyak, könnyen behatolnak a bőrbe. A felszívódás után az alkalmazott területeken maradnak a helyi előnyök.

Bár az illóolajok könnyen felszívódnak, sokféle módon növelhető az abszorpció. Egy könnyű masszázs használata növeli a véráramlást az alkalmazási területre, ezáltal javítja az eloszlást az egész testben. A hordozóolaj használata fokozhatja az abszorpciót, különösen száraz vagy pelyhes bőrben, mivel segít a bőr hidratálásában és az olaj lassú elpárolgásában.

A bőrérzékenység kialakulásának valószínűségének csökkentése érdekében, különösen fiatal vagy érzékeny bőrön, ajánlatos hordozóolajat (például frakcionált kókuszolajat) használni, hogy erősebb olajokat hígítson, és amikor először próbál egy olajat. Az ajánlott hígítási arány általában egy csepp illóolaj és három csepp hordozóolaj.

Mindig ajánlatos több napos dózist használni a nap folyamán, nem pedig egyetlen nagy adag. Kezdje a lehető legalacsonyabb adagot (1-2 csepp). A helyi adagot 4-6 óránként ismételhetjük szükség szerint. Mivel minden egyén egyedülálló, a dózis nagysága, életkora és általános egészségi állapota alapján változik.

Előnyös területek, amelyeken alkalmazható az illóolajok

 • Nyak
 • Homlok és templomok
 • Mellkas és has
 • Karok, lábak, lábak alja

A helyi alkalmazás egyéb hatékony módszerei 

 • Adjunk hozzá néhány csepp olajat meleg fürdőbe
 • Készítsen forró vagy hideg tömörítést úgy, hogy egy törülközőt vagy ruhát vízzel áztat, illóolajokat ad hozzá, majd alkalmazza a kívánt területre
 • Adjunk hozzá olajat a krémhez vagy a hidratálóhoz, majd alkalmazzuk a bőrön

Érzékeny területek, amelyeket el kell kerülni:

 • Néhány arcterület, mint például a szem a szem körül
 • Szem és belső fül
 • Törött, sérült vagy egyéb módon sérült bőr

Belsőleg

Bizonyos illóolajok gazdag gasztronómiai előzményekkel rendelkeznek, és táplálék-kiegészítőként használhatók, amelyek számos egészséges állapotot támogatnak. Amikor fahéjat szórsz a zabpehelyedre, kortyolgatsz egy bögre borsmenta teát, vagy adj hozzá friss bazsalikomlevelet a spagettéhez, valójában néhány illékony aromás illóolaj vegyületet fogyaszt.

Az illóolaj sokféle egészségügyi előnyhöz, valamint az élelmiszerek ízesítésére és aromájára is hozzájárul. Koncentrált formájukban az illóolajok táplálékkiegészítőként használhatók a célzottabb és hatékonyabb egészségügyi előnyökhöz. A belső használat nagyon biztonságos és hatékony alkalmazási mód a testünk kifinomult fiziológiai folyamatai miatt.

Lenyeléskor az illóolajok közvetlenül a gyomor-bél traktuson keresztül jutnak be a véráramba, ahol a test többi részén szállítják őket. Az illóolajok lipidoldékonyak, így könnyen szállíthatók a test minden szervébe, beleértve az agyat is. Ezután, mint minden, amit fogyasztunk, az illóolajokat a máj és más szervek metabolizálják, majd kiválasztják.

Az illóolajok összetétele rendkívül összetett. Mindegyik alkotórész rendelkezik olyan biokémiai tulajdonságokkal, amelyek különböző módon reagálnak a sejtekkel és szervekkel. Bár ezek a hatásmechanizmusok nem teljesen tisztázottak, a pozitív végeredményeket kimutatták. A test azonban csak az illóolajok megfelelő adagjának kezelésére alkalmas.

A toxicitás elkerülése érdekében szigorúan be kell tartani a címkézési ajánlások és egyéb szakmai irányelvek szerinti megfelelő adagolást.

A belső alkalmazás hatékony módszerei

 • A friss vagy szárított fűszernövények és fűszerek helyett olajokat használjon főzéshez vagy sütéshez
 • Ne feledje, hogy az illóolajok sokkal hatékonyabbak, mint a szárított vagy friss fűszernövények és fűszerek
 • A hatékonyabb olajok esetében jobb, ha fogpiszkálót adunk be (a tiszta fogpiszkáló végét az olajba merítjük, majd cseppentjük).
 • Illóolajok hozzáadása vízhez, smoothie-hoz, tejhez, teához vagy más italokhoz
 • Az illóolajokat egy veggie kapszula belsejében vegye fel, vagy adjon hozzá kis mennyiségű almaszószt vagy joghurtot

FELHASZNÁLÁSI MÓDOK

 • gyors immunerősítő gyanánt vegyen be két cseppet belsőleg
 • konyhai és fürdőszobai felületek tisztításához tegyen egy-két csepp OnGUARD keveréket egy törlőkendőre
 • keverje össze egy permetező flakonba és máris kész az univerzális tisztítószer
 • extra tisztító hatásért és friss illatért tegyen egy cseppet mosás előtt a mosógépbe
 • természetes tisztítóként hígítsa frakcionált kókuszolajjal és dörzsölje kezeibe

FIGYELMEZTETÉSEK

Figyelmeztetés!

 • Lehetséges bőrérzékenység.
 • Tartsd távol a gyermekektől!
 • Várandósság, ápolás vagy orvosi ellátás alatt állsz, konzultálj orvosoddal!
 • Kerüld a szemmel, a belső fülekkel és az érzékeny területekkel való érintkezést!
 • Kerüld a napfényt és az UV sugárzást a felhasználást követő 12 órán át!

 

Ezek az információk kizárólag tájékoztatási célokat szolgálnak.  Nem célja semmilyen betegség, sérülés vagy panasz diagnosztizálása vagy kezelése, és semmiképpen sem használható az orvosi tanácsadás helyettesítésére. Amennyiben betegsége, sérülése vagy egészségügyi problémája van, mindenképpen forduljon orvoshoz, szakorvoshoz.

AROMATERÁPIA

Az illatok természetes és gyógyító ereje

légfrissítő

Fertőtlenít és illatosít

DEKORÁCIÓ

Exkluzív lakberendezési kiegészítő minden helyiségben

párásítás

Élettel teli bőr

MEGELŐZÉS

Hatékony egészségmegőrzési alternatíva

Close Menu
×
×

Cart

ajándék

Töltsd le kuponodat


1000 Ft

értékben